top of page
AdobeStock_232427041.jpeg

Din Bolig Arkitekt ApS

SKITSEPROJEKT
FRA DKK 10.000,00

Gælder for byggeri optil 300 kvm

SKITSEPROJEKT

Arkitektens skitseprojekt giver dig et overblik over dit byggeprojekt. I samarbejde med arkitekten udvikles idéen, de økonomiske rammer fastlægges, og der udarbejdes en tidsplan. Et skitseprojekt laves af arkitekten efter møde med dig som bygherre. På dette møde vil du præsentere dine ideer og ønsker.

Skitseprojekt af nyt hus

Hvad er et skitseprojekt

Et Skitseprojekt er ikke en teknisk tegning, men en mere kunstnerisk illustration af din arkitekts idéer eller visioner for dit projekt.

Der er to typer skitser: detaljerede og enkle. Oftest bruger man én eller flere tegninger, der er farvelagt.

Et skitseprojekt kan bruges til at få en foreløbig godkendelse fra kommunen. Det betyder, at du viser den tekniske forvaltning projektet på skitse niveau, så du allerede nu kan få en idé om, hvorvidt der er forhindringer i projektet.

Du kan herefter tage dine skitser og et overslag med til banken. Dette giver dig mulighed for at lave et komplet budget for byggeprojektet og se, hvordan det kan finansieres samt hvilke omkostninger, der er forbundet med det.

Skitseprojekt se fra front

Hvad koster et skitseprojekt?

Skitseprojekt med omgivelser

Det økonomiske overslag giver et fælles udgangspunkt for dig og arkitekten. Arkitekten får økonomiske rammer, og du som bygherre får en fornemmelse af, hvad byggeriet kommer til at koste.

Der kan være en afvigelse på +/- 20 % fra slutprisen på et byggeprojekt.

Udover de faktiske omkostninger ved byggeprojektet, er det også en god idé at overveje, om der skal laves ændringer i det eksisterende hus - også selvom det ikke direkte involverer byggeprojektet.

Hvis du for eksempel vil tilføje en tilbygning eller en ny etage, skal du muligvis renovere hele huset. Dette kan omfatte om-maling, udskiftning af vinduer og andet arbejde, der skal udføres. De fleste arkitektfirmaer, der har specialiseret sig i enfamiliehuse, tager omkring 10.000-20.000 kr. for et skitseprojekt.

Hvad et skitseprojekt kan indeholde!

Et skitseforslag skal give en god fornemmelse af projektet - både i udseende og omfang. Derfor indeholder et skitseforslag typisk: Tegninger, et økonomisk overslag, en tidsplan samt forslag til materialer og farver.

Tegninger

Du skal kunne se og forstå i skitseprojektet, hvordan huset kommer til at se ud efter byggeriet, herunder planløsning og facade opstalter.

De skitsetegninger, du udvælger, skal laves så dette er muligt.

Materialer

Arkitekten vil foreslå en liste over materialer og farver til projektet. Mødet og det foreslåede design er arkitektens mulighed for at få en fornemmelse af, hvad du ønsker, dine krav og dine muligheder. For at gøre dette effektivt, er det vigtigt, at du er meget klar over, hvad du ønsker, samtidig med at du er åben over for ideer fra arkitekten.

Økonomisk overslag

Det økonomiske overslag giver dig og arkitekten et fælles udgangspunkt. Arkitekten får en økonomisk ramme, og du som bygherre får en idé om, hvor meget byggeprojektet kommer til at koste. På et skitseprojekt er det normalt at have en afvigelse på +/- 20 % i forhold til byggeprojektets endelige pris.

Tidsplan

Når du først har besluttet dig for at bygge en tilbygning eller bygge et nyt hus, kan en tidsplan hjælpe dig med at se, hvor lang tid projektet vil tage. Ved større projekter kan der opstå forsinkelser, når projektet skal godkendes af kommunen, eller når der skal indhentes tilbud og indgås kontrakter med entreprenører.

Pris eks 2.

Myndighedsprojekt -  Ny bolig

Kroner: 37.815,00 kr 

bottom of page