top of page
Arkitekt ligger arkitekt projekt på gulvet

HVAD MÅ I BYGGE?

Er du usikker på, hvad du må bygge? Hos Din Bolig Arkitekt finder du svarene. Vi har samlet alle de vigtigste informationer om byggetilladelse og byggekrav, så du lettere kan forstå, hvad du må bygge, og hvordan du kommer i gang. Drømmer du om at bygge nyt eller lave en tilbygning? Tag din idé med til os – vi hjælper dig med at undersøge mulighederne for at få projektet godkendt. Vores arkitektteam har ekspertisen til at skabe et myndighedsprojekt, der lever op til de gældende regler, og vi kan guide dig gennem alle processerne.

Book et gratis 30 minutters sparringsmøde med din arkitekt

Hos Dinboligarkitek tror vi på, at en god start er afgørende for et vellykket byggeprojekt. Derfor tilbyder vi et gratis 30 minutters sparringsmøde, hvor vi sammen gennemgår dit projekt. Vi giver dig professionel rådgivning og anbefalinger til, hvordan du bedst kommer videre med dit byggeprojekt.

Bestil dit møde her!

BBR-OPLYSNINGER

Når du overvejer et byggeprojekt – hvad enten det er et nyt hjem eller en tilbygning – er det vigtigt først at finde oplysninger om din ejendom i BBR-registret (Bygnings- og Boligregistret). BBR er en landsdækkende database med oplysninger om alle bygninger og boliger i Danmark.

 

Disse BBR-oplysninger er nødvendige for at beregne ejendommens bebyggelsesprocent – altså, hvor meget af grunden der allerede er udnyttet til bygninger. Denne procent er ofte en del af de krav, der stilles, når du søger byggetilladelse. Du kan nemt finde dine BBR-oplysninger ved at besøge www.ois.dk.

Højdegrænseplan til et myndighedsprojekt

HØJDEGRÆNSEPLAN

Når du planlægger et byggeprojekt, er det afgørende at tage højde for de lokale regler omkring byggehøjde. Selvom en byggezone ikke nødvendigvis er beskrevet i områdeplanen, gælder der stadig regler i bygningsreglementet om, hvor højt du må bygge.

Hovedreglen for byggehøjde:​

  • Bygningens højde må maksimalt være 1,4 gange afstanden fra bygningen til ejendomsgrænsen (skellet).

  • Inden for 2,5 meter fra naboskel må ingen del af bygningen være højere end 2,5 meter.

  • ingen del af bygningens ydervægge eller tag er hævet mere end 8,50 m over terræn

Disse regler er vigtige at kende, når du forbereder et myndighedsprojekt til byggetilladelse, da det er nødvendigt at overholde dem for at få dit byggeprojekt godkendt.

LOKALPLAN

Når du skal i gang med at bygge en ny bolig eller tilbygning, er det vigtigt at sætte dig grundigt ind i lokalplanen for dit område. Lokalplanen indeholder alle de specifikke regler og krav, som gælder for din grund, og kan påvirke både dit design og dine muligheder.

Hvorfor er lokalplanen vigtig?

  • Den fastsætter regler for byggehøjde og bebyggelsesprocent.

  • Den beskriver også eventuelle særlige krav, som dit myndighedsprojekt skal leve op til for at kunne få en byggetilladelse.

Du kan nemt finde din lokalplan online. Besøg www.ois.dk for at finde den aktuelle information om lokalplanen for din kommune. At kende lokalplanens krav hjælper dig med at undgå udfordringer og sikre, at dit projekt lever op til de lokale regler. En arkitekt kan også hjælpe dig med at gennemgå lokalplanen og sikre, at din boligdrøm kan realiseres inden for rammerne.

arkitekt gennemgår et myndighedsprojekt

Denne guide gør det lettere at forstå kravene til byggetilladelse og hjælper dig med at komme godt fra start med dit byggeprojekt. Har du spørgsmål, eller ønsker du hjælp til at skabe et godkendt myndighedsprojekt? Din Bolig Arkitekt står klar til at hjælpe dig gennem alle trin i processen.

bygningsreglement

BYGNINGSREGLEMENT

Skal du i gang med at bygge et nyt hjem eller lave en større renovering? Så er det vigtigt, at du har styr på bygningsreglementet. Bygningsreglementet indeholder alle de regler og krav, der sikrer, at byggeriet opfylder standarder for sikkerhed, sundhed og energieffektivitet. Overholdelse af disse regler er afgørende, da bygningsreglementet er en central del af det myndighedsprojekt, som danner grundlaget for din byggetilladelse.

  • Ved at gennemgå bygningsreglementet kan du få et godt indblik i:

  • Sikkerhedskrav – fx brandsikkerhed og bæreevne i konstruktionen.

  • Sundhedskrav – sikre et sundt indeklima, korrekt ventilation, og undgå skimmel.

  • Energikrav – fx isolering og energieffektivitet for at spare energi og reducere varmeregninger.

Det kan være en stor fordel at have en arkitekt til at hjælpe dig med at forstå og anvende reglerne i bygningsreglementet. Arkitekten kan sikre, at dit projekt lever op til alle gældende krav, hvilket er en vigtig del af at få byggetilladelse.

EKSISTERENDE PLANTEGNINGER

Når du starter et byggeprojekt, kan det være en hjælp at kigge på eksisterende plantegninger eller gamle byggetilladelser for dit hus. Disse tegninger kan give dig indsigt i, hvordan boligen tidligere er bygget, og hvilke tilladelser der tidligere er givet.

Du kan finde kopier af gamle byggetilladelser og plantegninger på online-arkiver som weblager.dk eller Filarkivet. De eksisterende tegninger kan:

  • Give et overblik over boligens nuværende indretning og struktur.

  • Spares som grundlag for en ny plantegning, hvis du vil lave en tilbygning eller ændringer.

  • Bruge som dokumentation i dit myndighedsprojekt, hvis der kræves dokumentation for tidligere ændringer på ejendommen.

 

Hvis du ønsker præcise mål og detaljer, kan du få en landinspektør til at måle ejendommen op. En arkitekt kan også hjælpe med at udvikle et design, der bygger på de eksisterende tegninger og tager højde for bygningsreglementet.

filarkiv

SERVITUTTER

Når du planlægger nybyggeri eller større ændringer, er det vigtigt at undersøge, om der er servitutter eller tinglyste restriktioner på ejendommen. Servitutter er juridiske bindinger, som kan begrænse, hvad og hvordan du må bygge, fx kan de angive krav om byggehøjde, materialer eller afstand til skel.

Du kan finde information om servitutter ved at besøge www.tinglysning.dk. Ved at være opmærksom på servitutterne på forhånd kan du undgå at planlægge noget, der senere viser sig at være ulovligt.

 

At være bekendt med bygningsreglementet, plantegninger og servitutter er afgørende, når du skal bygge. En arkitekt kan hjælpe dig med at få overblik over regler og krav, og sikre, at dit projekt kan få en byggetilladelse og bliver gennemført korrekt.

HVAD KOSTER DET?

Hurtige resultater kan opnås med vores prisberegner.

Ved at bruge vores innovative værktøj, kan brugere hurtigt beregne omkostningerne for deres projekter. Med blot få klik, får de en klar oversigt over budgettet, hvilket gør det muligt at fortsætte med det næste skridt uden forsinkelser. Effektivitet, nøjagtighed og brugeroplevelse går op i en højere enhed, hvilket sparer dem både tid og penge.

Skal du bruge et af følgende projekter, skal du bruge denne prisberegner:

  • Skitse projekt

  • Myndighedsprojekt

  • byggetilladelse

Myndighedsprojekt indeholder:

  • Facade opstalter

  • Snittegning

  • Situationsplan

  • Etageplan(er)

Skal du bruge et af følgende projekter, skal du bruge denne prisberegner:

  • Komplet arkitekt projekt

Komplet arkitekt indeholder:

  • Skitseprojekt

  • Myndighedsprojekt

  • Byggeansøgning

  • Ingeniørberegning

  • Energiberegning

  • Landmåler og galge afsætning

  • Udbuds materiale til håndværker.

Kun 15.000 kroner for tegninger resten af året!

Dette er et fantastisk tilbud, som kun vil være tilgængeligt i en kort periode. Tegningerne er udført af professionelle arkitekter og designere, så du kan være sikker på at få det bedste resultat.

Vi garanterer, at du vil være tilfreds med din nye tegning. Vi har mange års erfaring inden for branchen og ved præcis hvad der skal til for at skabe et smukt og funktionelt design. Klik på linket herunder for at bestille din tegningspakke i dag.

 

Klik her for at bestille din Tegningspakke nu.

bottom of page