top of page
Lej en arkitekt til dine kunder

Din Bolig Arkitekt ApS

LEJ EN ARKITEKT PR TIME
DKK 812,50

Leder du efter en arkitekt du kan leje på timebasis, som kan hjælpe dig med dit boligprojekt?

Pris eks 2.

Myndighedsprojekt -  Ny bolig

Kroner: 37.815,00 kr 

10 gode grunde til at bruge en arkitekt

En arkitekt er et vigtigt element i ethvert boligprojekt. De kan hjælpe med at sikre, at byggeriet er lovligt, tjekke håndværkernes arbejde og komme med forslag til dit projekt. Arkitekter er også en god kilde til inspiration, når du planlægger om- eller nybyggeri. De har en dyb forståelse for rum, arkitektur og design, og kan derfor være med til at skabe unikke og funktionelle boliger.

Din Bolig Arkitekt kan hjælpe dig med alle aspekter af byggeriet, lige fra at sikre, at dit byggeri er opført korrekt efter tegninger og forskrifter, til at kontrollere et byggefirmas håndværk og kvalitet, og give forslag til dit projekt, når det er tid til at bygge eller renovere.

Når du leder efter en arkitekt, er det vigtigt at finde en, der kan klare opgaven - uanset om det er at tegne dit nye hus eller ombygge/renovere det, der allerede er bygget.

Her er ti måder, hvorpå en arkitekt kan hjælpe i alle byggeprojekter, uanset om du har brug for en tegning eller arkitekthjælp.

1. Kom godt i gang. Et idémøde kan hjælpe en arkitekt med at omsætte dine ideer i praksis ved at give arkitekten en chance for at analysere, prioritere og beslutte hvilke arkitektoniske løsninger, der ville fungere bedst i dit byggeprojekt. Et idémøde med vores arkitekt koster normalt 650 + moms (812,5) kroner og varer typisk 1 – 2 timer.

2. Fremtidssikre din bolig. En arkitekt kan hjælpe dig med at omdanne dit hus, så du ikke behøver at bekymre dig om at tilføje ekstra værelser, til når dine børn vokser op og har brug for mere plads.

3. Skitseprojekt. En arkitekt kan lave en plan for dig. Planen vil vise dig hvordan dit projekt kommer til at se ud, og hvad det grundlæggende vil koste. Omkostningerne til at tegne en udvidelse eller ombygning er typisk omkring 12.000-40.000 kroner, men det vil være afhængigt af kompleksiteten af dit projekt.

4. Myndighedsprojekt. Med et såkaldt "myndighedsprojekt" kan arkitekten søge om byggetilladelser og dokumenter, der beviser, at de er i overensstemmelse med gældende regler og færdigmelde byggeriet. Dermed kan du slippe for en masse bøvl og papirarbejde. Et myndighedsprojekt vil koste op mod 20-60.000,- kroner inkl. moms, men ved at kombinere et myndighedsprojekt med et skitseprojekt, bliver prisen ofte billigere for begge opgaver.

5. Dit projekt i udbud. Din arkitekt kan lave en detaljeret beskrivelse af dit projekt, herunder tegninger og beregninger. Prisen vil være omkring 40-120.000 kr. og prisen kan variere afhængigt af omfanget eller kompleksiteten af dit byggeprojekt.

Hos Din Bolig Arkitekt vil vores arkitekt levere højkvalitetsrapporter, der inkluderer alle nødvendige oplysninger om byggeprocesser samt materialer, der bruges i en bebyggelse som din, så de kan komme med innovative løsninger, der specifikt forbedrer bæredygtigheden i kundens byggeri og samtidig opfylde gældende lovkrav.

6. Lej de bedste håndværkere. En arkitekt kan hjælpe dig med at finde gode og til tider billige fagfolk ved at gennemgå indkomne tilbud for at sikre, at du ikke får en stor merpris for noget uventet i dit projekts tidslinje eller budget. Dette er kendt som byggekontrakter, der koster omkring 5- 10.000,- kroner (inklusive moms)

7. Styr på håndværkerne. Arkitekten kan være konsulent eller byggesagsrådgiver, der holder møder og rapporterer om byggeriets fremskridt, mens håndværkerne arbejder. Dette sikrer, at der ikke begås fejl under byggeprocessen.

8. Fejl og mangler. Når et projekt er færdigbygget, så skal det tjekkes inden det nybyggede hus tages i brug. En arkitekt kan finde fejl og mangler ved det udførte arbejder, der skal rettes og dette uden at det koster dig ekstra. Dette udføres også af arkitekten som timelønsarbejde.

9. Bæredygtigt og miljøvenligt. Mange arkitekter er opmærksomme på, at når du renoverer, så vil det være et mål, at boligens energiforbrug falder. Samt at din bolig helst skal opnå et bedre indendørsklima, fordi de er blevet bygget af sundere materialer, som dem der findes på vores planets overflade - træ frem for beton eller stål osv.

10. Gør din bolig mere værd. En bolig, der er designet af en arkitekt og sammensat på en helt særlig måde, både med tanker på design, bæredygtig- og miljøvenlighed, vil kunne øge din boligs værdi betydeligt. Det vil dermed blive nemmere at finde flere potentielle boligkøbere ved et eventuelt fremtidigt salg.

Beregn din leje her

Kontorplads til indlejet arkitekt
 • Hvad er et skitseforslag?
  Skitseforslaget er et udkast til din byggeproces. Det er ikke en teknisk tegning, men derimod en mere kunstnerisk fremstilling af arkitektens idé eller vision for dit projekt. Skitseforslaget kan både være meget detaljeret og mere simple – oftest er der dog tale om en eller flere stregtegninger, der er farvelagt. På denne måde kan du få et indtryk af, hvordan dine drømmebolig vil se ud
 • Hvad koster et skitseprojekt?
  Skitsetegninger kan koste op til 60.000 kr. for et nyt enfamiliehus, og omkring 40.000 kr. til en skitse af en lejlighed eller sommerhus renovering. Disse priser er beregnet ud fra det anslåede antal timer, det ville tage at gennemføre projektet.
 • Hvad tager en arkitekt i timen?
  Prisen for en arkitekt kan variere meget, fra 800 kr. til 1.600 kr. en time. En arkitekt kan hjælpe dig med at tegne et hus, der vil tilpasse sig over tid, søge byggetilladelse på dine vegne og sørge for, at al dokumentation omkring dit projekt er i orden og lovlig.
 • Hvad koster vi pr time
  Vi fakturere 820 kr pr time, prisen er inkl moms.

*Ved tegne opgaver, se betingelser i ovenstående FAQ liste
​** Ved fremmøde hos kunde, se betingelser i ovenstående FAQ liste

bottom of page