top of page

Giv dit hjem en makeover: Byg en ekstra etage på din bolig

Opdateret: 7. jul. 2023


En ekstra etage på en bolig.
Kun fantasien sætter grænser for, hvordan din bolig kan komme til at se ud. Din Bolig Arkitekt kan realisere dine vildeste boligdrømme!

Går du og drømmer om mere plads til dig og din familie? Så læs med her, hvor vi vil fortælle om en måde, hvorpå du kan få en markant udvidelse og mange flere kvadratmeter i din eksisterende bolig - nemlig ved at bygge en ekstra etage!


Du tænker måske, at det er en alt for stor og uoverskuelig opgave. Men fortvivl ikke! Med hjælp fra en dygtig arkitekt kan du få det hjem, som du altid har drømt om. Og når det kommer til at finde den perfekte arkitekt, behøver du ikke lede længere, for vi hos Din Bolig Arkitekt vil kunne gøre processen let som en leg. Vi er specialister i at hjælpe boligejere med at realisere deres boligdrømme!


Så lad os nedenfor dykke ned i nogle af de vigtigste emner og muligheder, når det kommer til at bygge en ekstra etage på din bolig.


Ekstra etage hvis lokalplanen tillader

Før du går i gang med konstruktionen af en ekstra etage, så er det vigtigt at undersøge, om din bolig er omfattet af en lokalplan, der ikke tillader, at du øger højden på dit hus. Der kan være specifikke krav og restriktioner, der begrænser dine muligheder for at bygge en ekstra etage. Derefter er der flere andre faktorer, som der skal være styr på.


Der skal indhentes en byggetilladelse fra kommunen, der skal laves tegninger og beregninger af den nye konstruktion og desuden skal det vurderes om fundamentet kan bære den ekstra vægtbelastning eller om der er behov for en forstærkning. Hos Din Bolig Arkitekt kan vi hjælpe dig med at håndtere alle disse trin, så du kan være sikker på, at alt er i orden og at dit projekt overholder alle krav og regler.


Ny tagkonstruktion med højere rejsning

Når du bygger en ekstra etage, er det vigtigt at tænke på tagkonstruktionen. Hvis du ønsker mere loftshøjde i den nye etage, kan det være nødvendigt at ændre tagets rejsning. Dette kræver en grundig beregning og planlægning, som vi naturligvis også kan hjælpe dig med, da vi har en ingeniør, som vi samarbejder med, der kan regne på tagets bæreevne og konstruere en ny tagkonstruktion med den ønskede højere rejsning. På den måde kan du få den ønskede ekstra plads, uden at gå på kompromis med loftshøjden.


Udnyt en ubenyttet tagetage

En af de mest oplagte muligheder for at skabe mere plads i din bolig er at udnytte den ubenyttede tagetage, hvis du har sådan en. Mange huse har en tagetage, der kun bliver brugt til opbevaring eller som ét stort tomt rum. Ved at konvertere denne tagetage til en fuldt udstyret, funktionel og attraktiv ekstra etage, så kan du få mange flere kvadratmeter til dig og din familie. Eller du kan indrette det som en studielejlighed eller Airbnb, så du kan generere passiv indkomst. Vi kan hjælpe dig med få den perfekte indretning, med vægge der inddeler din nye tagetage i den mest optimale ruminddeling, så pladsen udnyttes bedst muligt.


Men hvis du kan få den nødvendige tilladelse og fundamentet kan holde til det, så kan vi også hæve taget flere meter, hvor ydervæggene herefter vil kunne bygges op i højden. Og bor du i et ældre hus, hvor vi ikke kan blende de nye materialer ind i de gamle, så det ser pænt ud, så vil vi i samme ombæring kunne give dig et bud på, hvordan vi kan give dit hus et ansigtsløft med en helt ny facade, så det ser ud som om, at det altid har set sådan ud.


Tilføj en hems

Alternativt, hvis du har en masse ubrugt plads i højden, så er en hems en fantastisk måde at udnytte rummet på og skabe ekstra plads. En hems kan bruges som et nyt ekstra soveværelse, et kontor eller som et hyggeligt lille læsehjørne eventuelt til når der skal læses højt for børnene eller børnebørnene. En hems er en nem måde at udnytte den vertikale plads i dit hjem på, og det kan være en billig løsning for dig der mangler ekstra plads. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du og en arkitekt kan udtænke. Vi kan hjælpe dig med at designe og indrette en hems, der passer perfekt til dine behov og ønsker.


Jamen, er det ikke alt for dyrt?

Det er altid vigtigt at tænke på omkostningerne ved sådanne store ombygninger, men omkostningen bør jo også holdes op imod den værdiforøgelse af din bolig der vil ske. En udvidelse af din bolig kan øge dens værdi betragteligt, da det jo er en en investering, som kræver en pose penge - penge som en mulig køber derfor ikke skal have op ad lommen senere hen. Vi kan hjælpe dig med at vurdere omkostningerne og den forventede værdiforøgelse, så du kan træffe den rigtige beslutning. Og hvad angår vores arkitektarbejde, så kan du meget let gå ind og bruge vores prisberegner, hvor vi har gjort det meget simpelt at få en pris.


Så hvis du overvejer at bygge en ekstra etage og udvide din bolig, så tag fat i os hos Din Bolig Arkitekt. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde de bedste løsninger, der passer til dine behov og ønsker samtidig med at holde omkostningerne nede, så du kan realisere dine boligdrømme.


Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale og få et tilbud på, hvordan vi kan hjælpe dig med at bygge en ekstra etage på din bolig. Vi glæder os til at hjælpe dig med at skabe mere plads og værdi i dit hjem.


Comments


bottom of page